Om oss

En leverantör att lita på

Vårt företag har en spännande historia som börjar redan 1953. Då grundade Per Johan Jonsson företaget för att tillsammans med sina söner tillverka och sälja skinn och pälskappor.

 

Drygt tio år senare övergick familjeföretaget till handel av begagnade kross- och entreprenadmaskiner. När vi i början av 1980-talet fick en förfrågan från en av våra kunder om att konstruera ett mobilt krossverk, blev det starten på utvecklingen och tillverkningen av våra egna mobila krossverk.

 

I dag är vi ett modernt företag som erbjuder driftsäkra produkter med hög prestanda för snabba och effektiva förflyttningar inom en täkt, eller till en ny krossplats. Vi är en av de största aktörerna på marknaden och våra produkter är erkända i Sverige och övriga Europa, där vi marknadsför våra produkter under eget namn. I övriga världen är vi en väletablerad producent och marknadsförs då via våra agenter.

 

Sedan juli 2018 ingår P.J. Jonsson och Söner i Metsokoncernen.

 

Långsiktigt och stabilt

Vi är måna om att utveckla långsiktiga relationer med våra kunder och vårt engagemang finns kvar även efter leverans. Vi är lyhörda för dina önskemål och behov hela vägen från förfrågan och offert, genom produktion till idriftsättning och eftermarknad. När det gäller service och reservdelar är vi aldrig längre bort än ett telefonsamtal.

 

Det skapar ett speciellt och långsiktigt engagemang för verksamheten och gör oss oberoende för andras intressen än våra kunders. Flera av våra medarbetare har arbetat hos oss i många år och har en gedigen erfarenhet av konstruktion och tillverkning. Genom vårt personliga och nära samarbete med varje kund, får vi en unik möjlighet att ta vara på och utveckla idéer från de som bäst kan marknaden, nämligen kunden.

 

Miljö och människor

Vårt företag är geografiskt beläget strax utanför Örnsköldsvik, i det vackra Höga Kusten. I moderna, ändamålsenliga lokaler med gott om plats att växa i den takt marknaden kräver. Vi arbetar självklart med den senaste tekniken och våra maskiner testas innan leverans.

 

Utvecklingen och tillverkningen av Jonssons maskiner följer alla de direktiv som krävs för CE-märkning.

 

Som det moderna tillverkningsföretag vi är, tar Jonsson självklart ansvar för både miljö och människor.

 

Läs mer om historiken bakom Jonsson & söner